Arkeen ja juhlaan

Elettiin jälleenrakentamisen aikaa. Saatiinpa junan mukana Karjalasta Luoma-aholle asti ensimmäinen sulhaskandidaattikin. Puheenparsi oli nuorukaisella hieman erilainen kuin kylillä oli totuttu, mutta kova työmies hän oli ja kätevä käsistäänkin. Vihoviimeinen portti anopin suosioon oli kuitenkin miehen leipomistaidot sekä ruistaikinan ja riisipuuron omalaatuinen yhdistelmä, joka loi oivan säväyksen niin arkeen kuin juhlaankin. Piirakkareseptiä kehuttiin kylällä niin vuolaasti, että pakkohan tämä perinne oli opettaa myös kylän oman leipomon väelle.

Samoja perinteitä kunnioittaen valmistuu tänäkin päivänä oman kylän uunissa Luoma-ahon Leipomon karjalanpiirakka. Se, miten riisi päätyi alun perin piirakkaan onkin jo ihan oma tarinansa.